Dve atraktivni športni ferati nad prikupno vasico Mojstrana


Za vse željne adrenalina sta nad prikupno vasico Mojstrana, v ostenju Grančišča, dve atraktivni športni ferati, ki vam omogočata nove izkušnje v skalnem kraljestvu. Lažja Aljaževa pot in težja Pot Mojstranških veveric. Odlikujejo ju kratek dostop, lahek sestop in prekrasni razgledi na Dovje, Mojstrano in Karavanke.

Potrebna je predhodna rezervacija.

Cena: 70,00 EUR


Prijavite se tukaj

Težavnost

B, C/D

Višinska razlika

180 m

Trajanje

1 - 2 h

Dolžina

250 m

Prva ferata, po imenu ALJAŽEVA POT, je lažja in ocenjena na B težavnosti. Visoka je 180 m, dolga 250 m in primerna tudi za tiste, ki se še urijo v skalnem svetu.

Druga ferata, po imenu POT MOJSTRANŠKIH VEVERIC, je težja in ocenjena na C/D težavnosti. Visoka je 180 m, dolga 250 m in primerna za tiste, ki imajo v takem svetu že kar nekaj izkušenj. Vzpon po tej ferati zahteva predhodno znanje in fizično moč.

Obe ferati nas pripeljeta do replike Aljaževega stolpa, kjer je tudi vpisna knjiga. Od tam naprej v kratkem skoku dosežemo vrh Grančišča (845 m). Tu nas preseneti pogled na bližnje Julijske Alpe in Karavanke. Pot navzdol poteka po označeni sprehajalni poti skoraj do izhodišča.

Za ferato priporočamo osnovni samovarovalni set – čelada, plezalni pas in samovarovalni sistem. V kolikor lastne opreme nimate, si jo lahko izposodite tudi v naši agenciji.

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 6. leta in višine 120 cm dalje. Vodena tura se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred vašo sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.


Termini

Po dogovoru
Potrebna vsaj enodnevna predhodna najava.

Oprema

Lastna oprema: športna oblačila primerna letnemu času, nizke ali visoke treking čevlje s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), manjši nahrbtnik kamor gre pijača in prigrizek.

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice (v primeru, da nimate lastnih, jih priskrbimo mi).

Cenik


Vključeno v ceno

Vodenje, izposoja tehnične opreme, transport z nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana, Bled v primeru vsaj 2 oseb) in stroški vodnika.

Cena je na osebo.

 

Galerija slik

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Video predstavitev

Rezervirajte svoj termin že danes!

Poskrbite za aktivno preživljanje prostega časa. Atraktivni športni ferati nad prikupno vasico Mojstrana vas pričakujeta v vsej svoji čudovitosti. Število razpoložljivih terminov je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.
Poletna pisarna je odprta od 1.6. do 30.9.