Adrenalinsko avanturistični feratarski kamp v Otzijevem kraljestvu


Dolina Otztal leži na avstrijskem Tirolskem in predstavlja pravi adrenalinsko - avanturistični raj, tako za plezanje ferat,  kot tudi za ostale “outdoor” poletne aktivnosti. Osem športnih ferat različnih težavnosti, ki se razprostirajo po celotni dolini, vas ne bo pustilo ravnodušnih. Najznamenitejša ferata v dolini poteka ob najvišjem tirolskem slapu Stuibenfall in predstavlja pravo feratarsko atrakcijo.

Potrebna je predhodna rezervacija.

450 € / osebo


Prijavite se tukaj

Težavnost

B - E

Max višinska razlika

450 m

Trajanje

3 - 8 h

Max dolžina

700 m

Otztal je več kot 60 km dolga ledeniška dolina nad katero se dviguje več kot 250 vrhov, ki so višji od 3000 m. Tam ležita tudi drugi in tretji najvišji vrh Avstrije - Wildspitze in (3770 m) in Weiskugel (3739 m). Nad dolino so našli znamenito 5000 let staro človeško mumijo po imenu Otzi, ki je bila globoko vkovana v led. V dolini so številne prelepe vasičke, adrenalinske atrakcije, fenomenalna narava in še bi lahko naštevali. Dolina je nabolj poznana po alpskem smučanju, saj so v njej številna vrhunska smučišča. Vasica Solden, na ledeniku Rettenbach, nenazadnje vedno gosti tudi prvo tekmo alpskega smučanja v sezoni. 8 atraktivnih ferat, 1600 km pohodnih poti, 850 km gorsko kolesarskih enoslednic in še in še. To lahko pomeni samo eno. Ko boste prišli iz doline, boste postali adrenalinsko - avanturistični zasvojenec.

DAN 1

Ob cca 12.00 uri se bomo izpred Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani podali na 420 km dolgo vožnjo do vasice Langenfeld. Po prihodu v vas se bomo namestili v apartma, pripravili večerjo in naredili plan za naslednji dan.

DAN 2

Po zajtrku se bomo odpravili v eno izmed najbolj atraktivnih ferat - ferato Stuibenfall (B/C, 450 m), ki leži nad vasico Umhausen, ob najvišjem tirolskem slapu Stuibenfall (156 m). Če bo čas dopuščal, si bomo v popoldanskem času pogledali tudi razgledno atrakcijo - viseči most, ki leži nad našo vasico.

DAN 3

Sledi glavni cilj našega tabora in sicer se bomo odpravili v eno daljših in bolj atraktivnih ferat tega območja - gorsko ferato Schwärzenkamm (C/D, 700 m), ki leži nad prijetno gorsko vasičko Obergurgel. Ob vračanju iz ferate se bomo ustavili v turističnem središču doline Otztal - Soldnu.

DAN 4

Sledi feratarsko dopoldne v ferati Lehner waserfall (C, z možnostjo izstopa E, 440 m). Le-ta leži ob istoimenskem slapu in ponovno ponuja pravo atrakcijo z lepimi pogledi na samo dolino in vrhove nad njo. V popoldanskem času bo na izbiro še ferata Reinhard - Schiestl (C/D, 300 m). Tisti, ki boste želeli malo počivati, pa si boste lahko privoščili relaksacijo v Termah Aqua Dome v Langenfeldu.

DAN 5

Po zajtrku sledi pospravljanje in vožnja do krajše ferate ali celo obisk plezališča (stvar dogovora med udeleženci - glede na utrujenost). Po plezanju se odpravimo domov. V Slovenijo pridemo v večernih urah - okoli 21.00 - 22.00.

Vodeni vzpon po ferati
Dolina Otztal
Vzpon z gorskim vodnikom v ferati

Termini

TerminRazpoložljivost
11.7. - 15.9.2023 Še 6 prostih mest

Prijave sprejemamo do petka, 25.6.2021.


Oprema

Lastna oprema: letnemu času primerna športno - gorniška oblačila (primerne dolge gorniške hlače, najmanj trije sloji oblačil, vetrna jakna, rezervna kapa in rokavice), nizki ali visoki treking čevlji s profiliranim podplatom, feratarske rokavice (ali navadne delovne), nahrbtnik kamor gre pijača in prehrana, ostala oprema, potrebna za varno gibanje v feratah (žepni nož, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, ...) in ostala oprema, potrebna za večdnevno bivanje.

Tehnična oprema: samovarovalni sistem, plezalni pas, čelada, popkovina, feratarske rokavice, popkovina in ostala oprema potrebna za feratanje.

Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi. Izposoja tehnične opreme je vključena v ceno.

Cenik

Vsaj 5 oseb
450 € / osebo

Posebne ugodnosti:

  • 10 % popust na družine.
  • 10 % popust na udeležence, ki so že sodelovali v naših programih.
  • 5  % popust na udeležence, ki se prijavijo in plačajo vsaj 20 dni pred odhodom.
  • Popusti se med seboj ne seštevajo.

Vključeno v ceno

Prevoz, organizacija in vodenje, stroški vodnika, izposoja ferata opreme in ostale tehnične opreme (popkovine, itd.) in darilo.

Doplačila:

  •  Spanje
  •  Ostali stroški, ki so povezni s posameznikom (prehrana, ostala oprema, osebna oprema, itd.).

 

Galerija slik

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Rezervirajte svoj termin že danes!

Pridružite se nepozabni večdnevni feratarski avanturi. Feratarski kamp v dolini Otztal vas bo zasvojil s plezanjem ferat. Število razpoložljivih terminov in prostih mest je omejeno, zato ne odlašajte s prijavo.

Naš kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.
Poletna pisarna je odprta od 1.6. do 30.9.