Ferati v Mojstrani, Aljaževa pot in Pot mojstranških veveric.


Nad prikupno vasico Mojstrana v ostenju Grančišča sta dve atraktivni zavarovani plezalni poti-ferati, ki vam omogočata nove izkušnje v skalnem kraljestvu.


Izbirate lahko med dvema različnima športnima feratama, ki imata skupno tudi to, da je zelo kratek dostop do stene in vstop v smer ter relativno kratek sestop iz ferate

Prva ferata po imenu Aljaževa pot je lažja in ocenjena na B težavnosti, visoka 180m, dolga 250 m primerna tudi za tiste, ki se še urijo v skalnem svetu.

Druga ferata po imenu Pot Mojstranških veveric je težja in ocenjena na C/D težavnosti, visoka 180m, dolga 250m, primerna za tiste, ki imajo v takem svetu že kar nekaj izkušenj. Ferata zahteva znanje in fizično moč.

Obe ferati nas pripeljeta na vrh Grančišča 847 m, od tam pa nas najprej preseneti pogled na bližnje Julijske Alpe in Karavanke. Pot navzdol poteka po označeni sprehajalni poti skoraj do izhodišča pri Slovenskem planinskem muzeju.

Za ferato priporočamo ferata set – čelada, plezalni pas, samovarovalni sistem. Opremo si lahko izposodite tudi v naši agenciji pri vodenem vzponu pa je vključena v ceno vzpona.   - LINK

Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 6. leta (višina 120cm) dalje. Voden izlet se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred sobo, apartmajem ali hotelom. (Mojstrana, Kranjska Gora, Bled). Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.

Termin

Po dogovoru.

Trajanje

2-3 ure

Oprema

Športna oblačila, manjši nahrbtnik, pohodniški čevlji z profiliranim podplatom in ostala oprema, ki jo priporoči vodnilk.

Cena

70 € na osebo. 

  • V primeru nad 4 oseb nudimo 10% popust.
  • Družine do 4-5 oseb 230 €
  • Družine do 3 osebe 190 €
  • V ceno JE vključeno: vodenje, izposoja opreme, transport iz nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana, Bled) in stroški vodnika vodnika.

Število udeležencev

  • Najmanjše število udeležencev je 1, največje pa 5 oseb na skupino za Aljaževo pot.
  • Najmanjše število udeležencev je 1, največje pa 3 osebe na skupino za Pot mojstranških veveric.Prijava

Potrebna je predhodna rezervacija.

Prijavi se sedaj