Podajte se v svet feratarstva na samostojen način, ko opravite tečaj feratanja ali na vodeni feratarski turi.


Spoznajte se z vedno bolj priljubljenim adrenalinskim športom, ki omogoča, da se tudi sami na varen način, preko opravljenega tečaja feratanja, spoprimete z skalno vertikalo. Tudi Slovenija se feratarsko razvija in nastaja vedno več novih sodobnih športnih ferat. Ponujamo pa vam tudi vodene ture z gorskimi vodniki po feratah in zavarovanih plezalnih poteh.


Ferata Mojstrana - dve atraktivni ferati

Za vse željne adrenalina sta nad prikupno vasico Mojstrana, v ostenju Grančišča, dve atraktivni športni ferati. Lažja Aljaževa pot - B in težja Pot Mojstranških veveric - C/D.

Poglej

Ferata Hvadnik - družinska ferata

Čaka vas zanimivo adrenalinsko doživetje v soteski potoka Hvadnik v Gozd Martuljku. Divja soteska s fantastičnim ambientom in prekrasnimi pogledi na Julijske Alpe.

Poglej

Ferata Jerm'n - najtežja v Kranjski Gori

Ferata Jerm’n je namenjena pravim adrenalinskim navdušencem. Nova, najdrznešja, najbolj zračna in najtežja ferata v destinaciji Kranjska Gora vas ne bo pustila ravnodušnih.

Poglej

Hanzova pot - zelo zahtevna zavarovana pot na Malo Mojstrovko

Pridružite se nam na gorniški pustolovščini in preplezajte eno najstarejših zavarovanih poti v Julijskih Alpah, ki se začne na najvišje ležečem prelazu Vršič.

Poglej

Via Italiana in Slovenska pot - drzni pristop na 4. najvišjo slovensko goro

Mangart vam nudi brez dvoma najdrznejšo in najbolj zračno ferato v Julijskih Alpah. Konča se na Mangartskem sedlu, naprej pa na vodi Slovenska zavarovana pot.

Poglej

Hanzova in Kopiščarjeva pot - zelo zahtevni zavarovani poti na Prisank

Drzni in divji zavarovani plezalni poti v severni steni Prisanka, ki sta bili zgrajeni že pred 2. svetovno vojno in sta si prislužili sloves najtežje klasične ferate.

Poglej

Ferata Cjajnik - adrenalinska superferata na izpostavljeni stolp

Ferata vas ne bo pustila ravnodušnih, saj gre za moderno športno ferato v popolni vertikali, ki pripelje na vrh Cjajnika. Sestop bomo opravili po ferati ÖTK.

Poglej

Ferati v Gradiški turi - Furlanova in Otmarjeva ferata

V Gradiški turi sta locirani dve razgledni ferati - Furlanova pot in Otmarjeva pot Ferati sta med seboj povezani in nam nudita plezanje od lažje do bolj zahtevne stopnje.

Poglej

Via normale in Via Amalia - zavarovani plezalni poti na Montaž

Pipanovo lestev je najlažja v Montažu in poteka v južni steni. V severni steni pa nas pričaka še bolj divja, a zavarovana plezalna pot Via Amalia.

Poglej

Ferata Češka koča - prva športna ferata v slovenskih Alpah

Zgrajena je bila že leta 2015. Spada med težje športne ferate, zato vas ne bo pustila na cedilu z občutki, kot tudi ne razgledi na dolino Ravenske Kočne in prepadne stene Grintovca.

Poglej

Ferata Donnerkogel - športna ferata s 40-metrsko visečo lestvijo

Ferata je speljana v skali, kjer vas prečke in vertikala pripeljejo do znamenite lestve, ki daje tej ferati pečat in kjer se vam bodo zagotovo malo zatresle noge.

Poglej

Tabor feratanja Otztal - feratarsko raziskovanje doline adrenalina

Dolina Otztal predstavlja pravi adrenalinsko - avanturistični rar. Osem športnih ferat različnih težavnosti, ki so v dolino, vas ne bo pustilo ravnodušnih.

Poglej

Tabor feratanja Salzkammergut - kamp v okolici idiličnih jezer

Plezanje ferat v prekrasnem avanturističnem raju v Zgornji Avstriji. Plezali bomo tri dni na območju Salzkammerguta v okolici številnih jezer.

Poglej

Kontakt

Za več informacij nas lahko tudi pokličete oziroma nam pošljete elektronsko sporočilo.
Poletna pisarna je odprta od 1.6. do 30.9.